Investor image5

Intervju med Tech Lead John

john_provideit

Han heter John Eriksson och är ännu en vass systemutvecklare på Provide IT. John har tillhört utvecklingsteamet på Provide IT sedan 2013 och tillträder nu tjänsten som Tech Lead i Göteborg.

Hej John och grattis till din nya tjänst som Tech Lead på huvudkontoret i Göteborg. Kan du berätta lite mer om din bakgrund inom programmering och vad du har gjort tidigare hos oss?

Tack! Jag har brunnit för programmering och webbutveckling sedan 12-års åldern. Jag har lärt mig mycket på egen hand just på grund av mitt stora intresse för programmering, särskilt webbutveckling. Efter studier inom IT och programmering arbetade jag en kortare tid som frilansande utvecklare. När jag kom i kontakt med Provide IT kändes det rätt att ta steget till ett större utvecklingsteam. Jag började här 2013 och har byggt upp en bred erfarenhet inom webbutveckling. Har utvecklat många webbplatser och system i bland annat Drupal, WordPress, EpiServer, Zend och Laravel. Jag har nu en bred kunskap och förståelse för hur man bygger webb vilket tillför stor nytta i min nya tjänst.

Det låter som du har ett brett tekniskt kunnande. Vad ser du för nya utmaningar med din nya tjänst?

Det gäller att kunna se projekten ur ett större perspektiv än vad jag behövt göra tidigare. Jag kommer främst ha ett övergripande ansvar för våra mer komplexa projekt. I början av nya projekt kommer jag få utnyttja min breda kunskap inom webbplattformar för att välja rätt teknik. Jag kommer även fortsättningsvis programmera men numera främst med de mer komplicerade delarna. Min roll kommer även fungera som kompetensstöd till övriga utvecklare.

Vad tror du kommer hända de närmsta åren inom webbutveckling, ser du några specifika trender?

Nu finns det så mycket större möjligheter med webben än när jag började i ungdomsåren. Mobil, webb och appar kommer flyta ihop på ett mer naturligt sätt. Gapet mellan mobilapplikationer och webb kommer krympa markant de närmsta åren där vi inte längre kommer tala om responsiva hemsidor eller optimering för mobila enheter.

MQ-projektet vi lanserade under våren är ett exempel på det. Vi utvecklade en webbplats men känns som en mobilapplikation. Det är innovativt och en försmak på något jag är säker på att vi kommer se mer av inom branschen framöver.

Intressant inblick! Vad gör du när du inte hänger på kontoret i Göteborg?

Jag utvecklar nya spännande hobby-projekt inom webb och IT.

Du jobbar alltså med din hobby med andra ord?

Haha, ja mer eller mindre, men givetvis har jag andra intressen. Jag spenderar gärna tid med min flickvän och så brukar det bli lite tid till datorspel. Jag är också lite av en ölfantast. Stout och Porter är mina favoriter!