Framtiden

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. De har cirka 72.000 lägenheter i Göteborg, vilket innebär att var fjärde göteborgare bor i en fastighet ägd av Framtiden.

Bakgrund

Framtidens tidigare webbplats var byggd i EPiServer och ansågs vara förlegad samt komplicerad att administrera. Provide IT föreslog därav det mer lättadministrerade WordPress som innehållshanteringssystem.

Lösning

Under tätt samarbete med reklambyrån CLF utvecklade Provide IT Framtidens nya webbplats i WordPress. Flertalet javascriptbibliotek användes för visuella effekter och allmänt bättre användarupplevelse. Webbplatsen integrerades även med MyNewsdesk för att hämta flöden med pressreleaser från koncernens bolag, de synkroniserade sedan till ett samlat flöde.

Resultat

Framtiden blev mycket nöjda med sin nya webbplats och kan nu enkelt administrera innehållet på egen hand. Webbplatsen fick även ett stort lyft när det gäller sökmotoroptimering och den nya uppfräschade användarupplevelsen får användarna att vilja stanna på webbplatsen längre.