Investor image5

Välkommen Marcus!

marcus_provideit

Hej Marcus och välkommen till Provide IT, kan du berätta lite om vad du gjort innan du började hos oss?

Mitt intresse för programmering och utveckling har funnits länge. När jag fick frågan om att åka till Kambodja för att utveckla ett formulärsystem för NGO-organisationer, icke-statliga organisationer, fick jag chans att ytterligare utvecklas inom programmering. Jag och en kollega från Sverige arbetade under åtta månader med att utveckla ett digitalt formulärssystem som skulle användas för att slippa arkivera metervis av pappersformulär. Vi byggde dessutom in funktioner där bidragsgivare, till exempel Röda Korset kan logga in i systemet för att se donationernas resultat. Mitt arbete resulterade i ett formulär som besparade mycket tid för NGO-organisationerna i Kambodja samt att bidragsgivare lättare kunde följa upp sina donationer.

Spännande! Vad hände efter projektets slut?

Väl hemma i Sverige hade jag fått blodad tand. Jag kände att programmering var något jag ville fortsätta med på heltid. För mig blev steget att starta eget som frilansande webbutvecklare naturligt då jag insett att jag klarar de flesta discipliner inom programmering på egen hand. Efter att arbetat som frilansare med en mängd projekt där jag hade kunder inom bland annat restaurang-, textil- och IT-branschen kände jag suget av att tillhöra ett team. Provide IT kändes som ett perfekt steg där jag kan fokusera på det jag tycker är roligast, att utveckla nya och spännande webblösningar.

Det låter som en utvecklande resa, vad gör du helst inom programmering?

Jag är en mångsidig fullstack-utvecklare vilket passar mig perfekt. Jag gillar att variera mina arbetsuppgifter, behöver jag välja föredrar jag backend-utveckling då det är mest utmanande.

Vad gör du helst när du inte utvecklar webbplatser i världsklass?

Jag hänger gärna med kompisar, speciellt nu när våren börjar komma och man kan vara ute i solen. Annars producerar jag musik i FL Studio och så blir det en del Sci-fi filmer eller spännande serier.

Tack för intervjun Marcus och lycka till på Provide IT!