React är troligtvis världens mest populära JavaScript-ramverk för att utveckla användargränssnitt för webbplatser och webbsystem. Det underhålls huvudsakligen av Facebook och en enorm community av utvecklare.

React är komponentbaserat, det delar upp användargränssnittet i komponenter. Varje komponent representerar en del av gränssnittet och kan återanvändas och kombineras för att skapa mer komplexa gränssnitt.
JSX: React använder en syntax som kallas JSX, som tillåter utvecklare att skriva HTML-liknande kod inom JavaScript. JSX gör det enklare att skapa och förstå strukturen av komponenter.

Virtual DOM

React använder en virtuell DOM (Document Object Model) för att effektivisera uppdateringar till webbsidans gränssnitt. När data förändras, jämför React den nya virtuella DOM med den gamla och uppdaterar bara de delar av DOM som har ändrats, vilket förbättrar prestandan.

Enriktad Dataflöde

React har ett enkelriktat dataflöde, vilket innebär att data flödar från föräldrar-komponenter till barn-komponenter. Detta gör det enklare att förstå hur data rör sig genom applikationen och att felsöka problem.
Viktiga Funktioner

State och Props

React-komponenter kan ha en intern stat (state) som hanterar dynamiska data. Props är de data som skickas till komponenter från deras föräldrar.
Livscykelmetoder: React-komponenter har olika livscykelmetoder som kan användas för att köra kod vid specifika tidpunkter i komponentens livscykel, såsom när komponenten monteras, uppdateras eller avmonteras.

Hooks

Hooks är funktioner som tillåter dig att använda state och andra React-funktioner i funktionella komponenter, vilket gör det enklare att skriva och underhålla komponenter.

Ekosystem

React är bara ett av många verktyg i en komplett utvecklingsstack. Några andra vanliga verktyg och bibliotek som används tillsammans med React är:
Redux: Ett bibliotek för att hantera applikationsstate.
React Router: Ett bibliotek för att hantera routing i en React-applikation.
Webpack/Babel: Verktyg för att paketera och transpila JavaScript-kod.
Användningsområden

React används för att bygga webbplatser och webbsystem med schysst interaktivitet och korta laddningstider. Vi har utvecklat dussintals hemsidor, e-handlar och webbsystem i React. Hör av dig till oss ifall ni funderar över att använda React i webbplatser eller webbsystem.