Vid utveckling av en hemsida ska man använda ett CMS(Content management system), detta bidrar till att man får många färdiga funktioner och en struktur för att snabbt utveckla en skräddarsydd hemsida. Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt. 

Men det finns troligtvis hundratals CMS, om inte tusentals. Vad ska man välja? Vi anser att man ska välja enbart de populära CMS.en som är open source baserade och har en stor andel av webben. 

 

Här kommer ett par anledningar till varför man ska välja ett populärt CMS. 

Stort Community och Support

Populära CMS har stora och aktiva communitys. Detta innebär att du kan få hjälp snabbt genom forum, sociala medier, dokumentation och från andra användare som har erfarenhet av samma plattform. Exempel inkluderar WordPress, Joomla och Drupal. Samt att det är en stor chans att någon har postat om en bugg, och troligtvis kommer det snart en uppdatering. 

Massvis av Teman och Plugins

Populära CMS erbjuder ett stort antal teman och plugins (färdiga funktioner) som gör det enkelt att anpassa och utöka funktionaliteten på din webbplats utan att behöva utveckla allt från grunden. WordPress, till exempel, har över 50 000 plugins och tusentals teman.

Regelbundna Uppdateringar och Säkerhet

Större CMS-plattformar uppdateras regelbundet för att fixa buggar, förbättra funktionalitet och säkerställa att säkerhetsproblem hanteras snabbt. Detta minskar risken för säkerhetsintrång och håller din webbplats säker. 

Skalbarhet och Flexibilitet

Populära CMS är byggda för att vara skalbara och kan växa med ditt företag. De kan hantera allt från enkla bloggar till komplexa företagswebbplatser och e-handelsplattformar. 

 SEO-Vänliga Funktioner

De flesta populära CMS har inbyggda eller lätt integrerbara funktioner för sökmotoroptimering (SEO). WordPress, till exempel, har många SEO-plugins som Yoast SEO och All in One SEO Pack som gör det enkelt att optimera din webbplats för sökmotorer.

Kostnadseffektivt

Eftersom många populära CMS är open-source (som WordPress, Joomla och Drupal), är de fria att använda. Detta kan avsevärt minska dina initiala kostnader för att sätta upp en webbplats. Även om du behöver betala för premiumteman eller plugins, blir det ofta billigare än att utveckla en webbplats från grunden.

Integrationer med Andra Verktyg

Populära CMS kan enkelt integreras med andra verktyg och tjänster, såsom e-handelsplattformar (WooCommerce för WordPress), CRM-system, marknadsföringsverktyg och sociala medieplattformar. Detta gör det lättare att hantera alla aspekter av din webbplats från en central plats. Ju populära ett CMS är, desto större chans att det finns färdiga funktioner för att integrera mot tredjepartstjänster. 

 

Exempel på Populära CMS 

  • WordPress: Över 40% av alla webbplatser använder WordPress. Det är känt för sin flexibilitet, användarvänlighet och tidseffektvitet. 
  • Joomla
  • Drupal

Slutsats

Att välja en populär CMS innebär trygghet och mer flexibilitet. Behöver man oroa sig att WordPress inte kommer att uppgraderas kommande 10 år? Vi anser att risken är minimal med tanke på att nästan halva webben är uppbyggt i WordPress. 

 

För mer detaljerad information om specifika CMS-plattformar och deras fördelar, kan du läsa vidare på WordPress.org, Joomla.org, och Drupal.org.