WordPress version 6.6 introducerar en mängd nya funktioner och förbättringar som syftar till att förbättra användarupplevelsen och utöka de kreativa möjligheterna för utvecklare och designers.

Viktiga Nyheter i WordPress 6.6

Data Views-uppdateringar
Förbättrad hantering av information i Site Editor, med ett nytt gränssnitt som konsoliderar mönster och mallar, vilket gör det enklare att navigera samt hantera dessa element. 

Synkroniserade Mönsteröverlagringar
Möjligheten att behålla ett mönsters design konsekvent över hela webbplatsen medan innehållet kan variera beroende på plats. Detta är särskilt användbart för till exempel receptkort som ska ha samma design men olika innehåll​. 

Förbättrad Blockhantering
När man har ett block valt och öppnar blockinfogaren, visas både block som kan infogas i det valda blocket och alla andra block, vilket ger bättre överblick och flexibilitet. 

Ny Publiceringsprocess
Integrerad upplevelse mellan post- och site editor, vilket gör arbetsflödet smidigare och mer konsekvent, oavsett om man arbetar med inlägg eller sidor​. 

Stilvariationer och Sektionstilar
Utökade designalternativ direkt från temats installerade variationer, samt möjligheten att definiera stilalternativ för separata sektioner av flera block, vilket gör det enklare att skapa sammanhängande och varumärkesanpassade sektioner. 

Inbyggd Grid Layout
Ny variation för gruppblocket som gör det möjligt att arrangera block i ett rutnät utan att behöva använda plugins​. 

Negativa Marginaler
Stöd för negativa marginalvärden, vilket ger större flexibilitet i layoutdesign​. 

Andra Förbättringar:
Prestandaoptimeringar som reducerar laddningstiden för mallar med upp till 40%​ (Pootlepress)​.

PHP-stöd

Stöd för PHP 7.0 och 7.1 har tagits bort, och den minsta stödversionen är nu PHP 7.2.24​ (Pootlepress)​.

WordPress 6.6 är en omfattande uppdatering som förbättrar designflexibiliteten och användarupplevelsen, och introducerar flera nya tekniska funktioner som gör plattformen mer kraftfull och lättanvänd för både utvecklare och slutanvändare.

 

Vill du veta mer om WordPress senaste versioner? Kontakta oss här