Volvo Trucks Magazine

Volvo Trucks Magazine är en webbplats för Volvo Trucks nyhetspublicering. Webbplatsen en viktig del av Volvo Trucks kommunikation till allmänheten som sträcker sig globalt över hela världen med över tre dussin språk. Volvo Trucks varumärke är ett av Sveriges starkaste, därför kontinuerligt underhåll och förbättring på webbplatsen.

Behov

Volvo Trucks Magazine var i behov av flertalet uppdateringar i underhållningssyfte. Flödet på webbplatsen var inte längre optimalt, vilket uppmärksammades av flertalet användartester. Volvo Trucks ville även få mer interaktion hos användarna på webbplatsen och möjlighet för spridning i sociala medier. Webbplatsen var även i behov av prestandaförbättringar i form av laddtider.

Lösning

Tillsammans med Spoon publishing AB vidareutvecklade vi webbplatsen som är uppbyggd i Content Management Systemet EPiServer. Vi utvecklade bland annat om flödet i webbplatsen och implementerade designändringar. Vi utvecklade även VTM:s mobilsida och implementerade bland annat kommentarfunktioner via Facebook.  Laddningstider optimerades även genom att implementera cachning på server samt skalning av bilder och minimering av antalet databasanrop. Användarupplevelsen förbättrades med att ladda JavaScript och andra resurser i optimerad ordning. http://mag.volvotrucks.com

Resultat

Användarupplevelsen förbättrades  avsevärt i form av snabbare laddtider och förbättrade användarflöden. Webbplatsen hanterar nu även användare från andra enheter på ett bättre och mer optimerat sätt. Användarna kan interagera med varandra och med Volvo Trucks på webbplatsen i form av kommentarer i sociala medier, vilket har skapat större spridning av innehåll.